wtorek, 1 stycznia 2013

Ekspresowe babeczki wiśniowe

                              Nowy rok już mamy. Czas naładować akumulatory i szukać nowych kulinarnych pomysłów. Dziś polecam pyszne, wilgotne i puszyste babeczki z dżemem wiśniowym. Oczywiście jak ktoś chce to może użyć innego dżemu.

  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 125 ml oleju
  • 150 g dżemu wiśniowego
  • 300 mąki pszennej typ 500
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • cukier puder do posypania
  •  
  •  PRZYGOTOWANIE:
    Sypkie składniki wymieszać. W drugiej misce wymieszać mokre składniki i dżem ( najlepiej rózgą ). Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać ciasto. Formę do muffinek ( na 12 sztuk ) wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami i napełnić je ciastem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.