poniedziałek, 24 czerwca 2013

Schabowy w czerwonej czubrycy

                                 Zwykle kotlety schabowe z dodatkiem ostrej czerwonej czubrycy nabierają całkiem nowego smaku. Czerwona czubryca to jedna z moich ulubionych przypraw. Używam jej w kuchni bardzo często. Szkoda, że opakowania są małe, bo zanim ją otworze to już jest koniec.

  • 1 kg schabu bez kości
  • Do oprószenia kotletów :
  • sól himalajska
  • czerwona czubryca ostra
  • pieprz czarny
  • Dodatkowo :
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 6 jajek
  • 50 ml mleka
  • sól
czytaj więcej :
Na talerz wsypać bułkę do panierowania. Do miski wbić jajka, dodać mleko i posilić a potem za pomocą trzepaczki rozbełtać jajka. Schab umyć i osuszyć. Pokroić na nie za cienkie kotlety i każdy rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i posypać czubrycą a następnie wmasować przyprawy w mięso. Tak przygotowane kotlety odstawić na około 20 minut. Po tym czasie na gorącą patelnię wlać olej i rozgrzać go. Kotlety panierować najpierw w bułce, potem zanurzyć w jajku i znowu w bułce. Smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.