poniedziałek, 22 lipca 2013

Filet panierowany otrębami i bułką tartą

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • sól do smaku
  • Panierka :
  • 5 łyżek otrąb pszennych prażonych
  • 10 łyżek bułki tartej
  • pieprz do smaku
  • Dodatkowo :
  • 3 jajka
  • olej rzepakowy do smażenia
  • mąka do obtaczania
  •  
  •  
    Filety umyć, osuszyć i dowolnie pokroić a potem posolić. Bułkę tartą wymieszać z otrębami i pieprzem. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a mąkę wysypać na talerz. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w panierce. Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.