piątek, 26 lipca 2013

Kurczak majerankowo lubczykowy

  • 8 podudzi z kurczaka
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
PRZYGOTOWANIE:
Podudzia umyć, osuszyć i posypać przyprawami. Wszystkie podudzia lekko przemieszać w dłoniach aby zostały pokryte przyprawami. Ułożyć je potem w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i dodatkowo z wierzchu oprószyć jeszcze przyprawami. Przykryć pokrywką i zostawić na godzinę a potem wstawić do zimnego piekarnika i piec przez 40 minut w 190 stopniach od momentu pożądanej temperatury. Podawać na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno.

2 komentarze:

  1. fajny pomysł, jakoś nigdy nie używałam w kuchni lubczyku, chyba skusze się ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też rzadko korzystam ale tu pasował świetnie :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.