czwartek, 25 lipca 2013

Mizeria z porem i rzodkiewką

  • 2 świeże ogórki
  • 1 por ( biała część )
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • 1 jogurt naturalny ( 400 g )
  •  
  •  
    Ogórki obrać i umyć razem z porem i rzodkiewką oraz szczypiorem. Ogórki obrać a potem pokroić w plasterki. Pora i rzodkiewki pokroić w półplasterki a szczypiorek posiekać. Przygotowane warzywa wrzucić do miski, dodać jogurt i przyprawy do smaku i wymieszać mizerię. Gotową mizerię podawać do dań mięsnych lub wedle uznania.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.