- Naleśniki :
- 2 jajka
- 2 szk mąki pszennej typ 500
- 2 szk mleka 3,2%
- 1 szk oranżady
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty cukru
- 4 łyżki oleju
- Nadzienie :
- 350 g półtłustego twarogu
- 1 szk kwaśnej gęstej śmietany 12%
- cukier do smaku
- garść suszonych moreli
- garść rodzynek sułtańskich
- garść suszonej żurawiny
Naleśniki :
Ciasto na naleśniki dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
Następnie na rozgrzaną patelnię wlewać porcje ciasta rozprowadzając je
po powierzchni patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron. I tak
postępować aż ciasto się skończy.
Nadzienie :
Ser włożyć do miski i
rozgnieść go. Suszone owoce posiekać i dodać do sera. Wlać śmietanę i
dodać cukier do smaku a potem nadzienie wymieszać. Na każdy naleśnik
kłaść porcje nadzienia, rozsmarować je i zawijać np. w rulony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.