- 2 plastry schabu bez kości ( po 150 g )
- Marynata :
- 2 łyżki oleju
- sól morska do smaku
- 3 szczypty pieprzu kolorowego
- 1 łyżka marynaty musztardowej
- 1 łyżka ketchupu
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić lekko dłonią aby nie były za cienkie.
Składniki marynaty wymieszać i tak przygotowaną marynatę nanieść za
pomocą pędzla silikonowego na kotlety z obu storn dokładnie je
pokrywając marynatą. Kotlety zamarynowane zostawić na 30 minut. Po
upływie tego czasu smażyć kotlety na patelni grillowej po kilka minut z
każdej strony lub usmażyć na grillu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.