rozwiń i czytaj przepis :
- 1 główka młodej kapusty
- 1 średnia cukinia
- 1 cebula
- 300 g wędzonego boczku
- 350 g cienkiej kiełbasy
- 1/2 pęczka koperku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego z czosnkiem
- sól do smaku
- chili do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- ok. 600 ml wody
Kapustę
i cukinię opłukać, potem kapustę poszatkować do garnka a cukinię
zetrzeć na tarce o grubych oczkach też od razu do garnka. Wlać wodę i
gotować bez przykrycia 10 minut. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a
kiełbasę w plasterki, boczek w kostkę. Na patelnię wrzucić boczek i
kiełbasę i smażyć chwilę aż tłuszcz się wytopi i dodać cebulę po czym
zrumienić ją. Zawartość patelni przełożyć do podgotowanej kapusty z
cukinią i wymieszać, dodać umyty i posiekany koperek i przyprawy.
Gotować do miękkości kapusty i dodać koncentrat. Wymieszać i zagotować,
ewentualnie jeszcze doprawić. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.