rozwiń i czytaj przepis :
- 1 kg żeberek
- 1 mała cebula
- 3/4 szk pikantnego ketchupu
- sól do smaku
- pieprz czosnkowy do smaku
- pieprz cayenne do smaku
- zioła dalmatyńskie do smaku
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
Żeberka
umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć przyprawami, dodać ocet
balsamiczny i chwilę masować żeberka aby przyprawy pokryły mięso. Tak
przygotowane żeberka odstawić na minimum 30 minut. Po tym czasie na
patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażyć.
Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej chwilę smażyć aż cebula
się zeszkli. Żeberka polać ketchupem, podlać odrobiną wody i pod
przykryciem dusić do miękkości od czasu do czasu kawałki mięsa
obracając. Gdy będą miękkie podawać z ulubionymi dodatkami.
Witaj.Bardzo ciekawy blog.Śliczne zdjęcia,smakowite dania.Dodałem Twojego bloga do listy blogów do których często zaglądam.Trochę "pobuszowałem" po Twoim blogu,ale było warto.Pozdrawiam Chhristopher
OdpowiedzUsuńWitam, bardzo się cieszę ze mój blog przypadł Ci do gustu.
UsuńDziękuję i pozdrawiam, Ewa :)