rozwiń i czytaj przepis :
- 1 główka kapusty ( młoda )
- 3 duże cebule
- 1 pęczek selera naciowego
- 2 duże pietruszki
- 2 czerwone papryki ( może być inny kolor )
- 4 duże pomidory
- woda
- pieprz do smaku
- chili do smaku
- woda
Wszystkie
warzywa umyć i pokroić np. w kostkę. Wrzucić je do dużego garnka i
zalać wodą tak aby warzywa były zakryte. Gotować do miękkości warzyw a
potem doprawić do smaku pieprzem i chili, można dodać dosłownie 2
szczypty soli. Tak przygotowaną zupę jeść przez 7 dni na każdy posiłek, a
potem na śniadanie i kolację. W następnych dniach można jeść tylko raz
dziennie uważając aby nie objadać się innymi produktami spożywczymi.
Moja babcia robi podobną, bardzo smakowita ;)
OdpowiedzUsuń