sobota, 23 listopada 2013

Pasta z makreli


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 wędzona makrela
  • 5 jajek
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy ( czubata )
  • 3 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć wszystkie ości. Kawałki ryby rozgnieść widelcem. Do ryby za pomocą siatki do sałatek w kroić jajka. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Ogórki mają dużo soku, więc w dłoniach odcisnąć go i odciśnięte wrzucić z cebulą do ryby. Na koniec dodać musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać pastę i podawać z dowolnym pieczywem.

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.