rozwiń i czytaj przepis :
- 1 wędzona makrela
- 5 jajek
- 4-5 ogórków konserwowych
- 1 cebula
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka ostrej musztardy ( czubata )
- 3 łyżki majonezu
Jajka
ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Makrelę obrać ze skóry i
dokładnie usunąć wszystkie ości. Kawałki ryby rozgnieść widelcem. Do
ryby za pomocą siatki do sałatek w kroić jajka. Ogórki i cebulę pokroić w
kostkę. Ogórki mają dużo soku, więc w dłoniach odcisnąć go i odciśnięte
wrzucić z cebulą do ryby. Na koniec dodać musztardę, majonez oraz sól i
pieprz do smaku. Wymieszać pastę i podawać z dowolnym pieczywem.
uwielbiam taką na kanapkę:)
OdpowiedzUsuńnajprostsze jest najsmaczniejsze :)
UsuńZ makreli jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuń