rozwiń i czytaj przepis :
- 4 kotlety ze schabu ( po około 150 g )
- 1 brokuł bez dolnej części
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżka masła
- sól do smaku
- papryka ostra do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- piri piri do smaku
- 1 łyżka kaszy manny
Brokuła
posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Na
patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa. Chwilę smażyć,
doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać kaszę mannę i
wymieszać nadzienie. Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem
do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri.
Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet. Zwinąć
roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby
podczas gotowania roladki się nie rozleciały. Roladki włożyć do garnka,
zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania
siew wody. Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na
patelni. Podawać np. z frytkami i surówka z kapusty pekińskiej w sosie
jogurtowo koperkowym.
wyglądają rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuń