sobota, 9 listopada 2013

Mintaj w cieście paprykowo - jogurtowym


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 kg fileta z mintaja
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
  • Ciasto :
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 jogurt grecki ( 400 g )
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3/4 szk mąki
  • 100 ml mleka
PRZYGOTOWANIE:
Mintaja umyć i osuszyć. Przekroić każdy kawałek na pół. Oprószyć rybę solą i pieprzem. D miski wsypać mąkę, dodać jajka, jogurt grecki, paprykę, sól i pieprz i wymieszać na gładkie ciasto. Gdyby konsystencja była za gęsta ( powinna być gęściejsza od ciasta naleśnikowego ) dolać mleko. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek mintaja obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron po około 3-4 minuty.

1 komentarz:

  1. Podoba mi się ten przepis, zwłaszcza jak przeczytałam w składnikach, że ciasto jest jogurtowe.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.