środa, 22 stycznia 2014

Filet nadziany podgrzybkami


rozwiń i czytaj przepis :

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • Nadzienie :
  • 150 g ugotowanych podgrzybków ( drobno pokrojonych )
  • 1 mała cebula
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek koperku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
PRZYGOTOWANIE:
Na patelnię wrzucić masło i roztopić potem wrzucić grzyby i smażyć chwilę. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do grzybów i smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie dodać posiekaną natkę i koperek, dodać bułkę aby zabrała soki z patelni i doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Nadzienie przełożyć do miseczki i przestudzić. Filety umyć, osuszyć, zrobić nożem nacięcie tworząc w filecie kieszeń i oprószyć solą. W każdy filet włożyć porcje nadzienia. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Filety panierować w bułce tartej, potem w rozmąconym z mlekiem jajku i ponownie w bułce. Filety smażyć na nie za dużym ogniu po kilka minut z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.