rozwiń i czytaj przepis:
- 1 wędzona makrela
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 mała cebula
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Rybę po
usunięciu skóry i kręgosłupa podzielić na kawałki dokładnie usuwając
ości. Cebulę po obraniu umyć i pokroić w kostkę, paprykę także pokroić w
kostkę. Do miski wrzucić cebulę paprykę posiekany szczypior, rybę oraz
dodać przyprawy i wymieszać pastę. Gotową pastę odstawić na kilka minut i
ewentualnie doprawić. Podawać z dowolnym pieczywem.
wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty, szczególnie te z rybką :)
OdpowiedzUsuńMłoda mama gotuje...