środa, 22 stycznia 2014

Pasta rybna z papryką


rozwiń i czytaj przepis:
  • 1 wędzona makrela
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
Rybę po usunięciu skóry i kręgosłupa podzielić na kawałki dokładnie usuwając ości. Cebulę po obraniu umyć i pokroić w kostkę, paprykę także pokroić w kostkę. Do miski wrzucić cebulę paprykę posiekany szczypior, rybę oraz dodać przyprawy i wymieszać pastę. Gotową pastę odstawić na kilka minut i ewentualnie doprawić. Podawać z dowolnym pieczywem.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.