rozwiń i czytaj przepis :
- 1 królik ( 2 kg )
- 2 cebule
- 250 g pieczarek
- Marynata :
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
- kilka ziaren jałowca
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- 3 szczypty pieprzu kolorowego
- 3 szczypty pieprzu cayenne
- papryka słodka
Królika
umyć i pokroić na kawałki. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią
mięso królika. Posypać porwanym na kawałki rozmarynem i jałowcem. Tak
przygotowanego królika odstawić na 24 godziny. Potem przełożyć go do
naczynia żaroodpornego lub innego do pieczenia. Po wierzchu posypać
posiekaną cebulą i pieczarkami, oprószyć solą i pieprzem oraz słodką
papryką i piec w 170 stopniach przez 120 minut. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.