rozwiń i czytaj przepis :
- 6 kostek z mintaja ( mrożonych )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka
- mąka do obtaczania
- olej do smażenia
- Panierka :
- 3/4 szk bułki tartej
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 1/2 szk orzechów laskowych
Kostki
mintaja rozmrozić, odsączyć z wody ręcznikiem papierowym, posolić i
oprószyć pieprzem. Zostawić na kilkanaście minut. Jajka rozbełtać z
mlekiem i odrobiną soli. Mąkę wysypać na talerz. Orzechy zmiksować w
rozdrabniaczu, przesypać do miski, dodać bułkę tartą, siemię lniane i
wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej, kostki obtaczać w mące
potem zanurzać w jajku i panierce. Ponownie zanurzać w jajku i ponownie
panierować, Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. ( Jeśli nie
lubimy grubej panierki możemy panierować tylko raz ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.