rozwiń i czytaj przepis :
- 500 g fileta z miruny
- Ciasto :
- 2 jajka
- 8-10 łyżek mąki pszennej typ 500
- 2 jajka
- 3/4 szk mleka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- olej do smażenia
- mąka do obtaczania
Filety
umyć, przekroić na pół ( można na mniejsze kawałki ), oprószyć solą i
pieprzem. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wbić jajka, dodać mąkę,
koperek i przyprawy i blenderem zmiksować ciasto. Powinno mieć
konsystencję trochę gęściejszą od ciasta naleśnikowego. Na patelni
rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtaczać w mące a potem zanurzać w
cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.