rozwiń i czytaj przepis :
- 14 naleśników
- Nadzienie :
- 1,5 l jabłek prażonych ( domowych )
- 4 łyżki płynnego miodu
- 1 garść słupków migdałowych
- 1 garść suszonej żurawiny
- 1 garść suszonych moreli
- 50 g kandyzowanej skórki cytrynowejHelio
- 1 garść rodzynek
- płynny miód do polania
Usmażyć
naleśniki ( można według swojego przepisu i po usmażeniu układać na
talerzu jeden na drugim). Do miski wyłożyć ze słoika jabłka, dodać
pozostałe składniki ale morele posiekać i wymieszać nadzienie. Kolejno
naleśniki kłaść na desce i na każdy naleśnik kłaść porcje nadzienia,
rozsmarować go i zawinąć naleśniki w rulony. Gotowe naleśniki można
pokroić ukośnie na mniejsze kawałki i przed podaniem polać dodatkowo
miodem. Naleśniki będą równie smaczne na ciepło jak i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.