poniedziałek, 20 stycznia 2014

Pyszna pasta rybna


rozwiń i czytaj przepis :

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 garść rukoli
  • sól morska ziołowa Kamis do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • chili do smaku
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • kilka łyżek oleju
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować miskę. Cebulę i marchew obrać, umyć i marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach a cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Rukolę posiekać, makrelę pozbawić ości i rozdrobnić, dodać do miski. Ugotowane jajka obrać z łupinek, umyć i za pomocą siatki do krojenia warzyw pokroić prosto do miski. Dodać resztę składników i wymieszać pastę, po kilku minutach spróbować i ewentualnie doprawić. Podawać z pieczywem.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.