rozwiń i czytaj przepis :
- 650 g różnych pieczonych mięs ( u mnie królik, perliczka i kurczak )
- 2 cebule
- 200 g świeżych pieczarek
- 4 łyżki pieczonych pieczarek
- 1 świeża czerwona papryka
- 1 drobiowa galaretka ( poj. 250 ml )
- 3 ugotowane marchewki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki groszku
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 3 ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 2 łyżki przyprawy do gulaszu
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- chili do smaku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- ok. 1,5 - 2 l bulionu lub wody
- kilka łyżek oleju
- 1 łyżka mąki
Przygotować
wszystkie składniki zupy, czyli mięsa pokroić w sporą kostkę ( usunąć
kości ), cebulę i paprykę oraz marchew pokroić w kostkę, pieczarki na 4 (
jeśli są duże to na więcej części ). Fasolę, kukurydzę i groch odsączyć
z zalewy a fasolę dodatkowo wypłukać i odsączyć na sitku. Do garnka
wlać kilka łyżek oleju, wrzucić cebulę i pieczarki i smażyć 3 minuty,
potem dodać paprykę i słodką paprykę i smażyć kolejne 3 minuty a potem
dodać koncentrat i wymieszać. Następnie wlać bulion, dodać odsączone
składniki, pieczone pieczarki i galaretkę oraz przyprawy i zagotować.
Dodać pokrojone mięsa i doprowadzić wszystko do wrzenia, na koniec zupę
zagęścić odrobiną mąki rozrobioną z wodą, zagotować. Zupa powinna być
pikantna więc w razie konieczności jeszcze doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.