rozwiń i czytaj przepis :
- 1,3 kg żeberek wieprzowych
- 1 cebula
- 2 łyżki miodu
- sól czosnkowo - ziołowa do smaku
- pieprz czarny do smaku
- chili do smaku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka oleju
Żeberka
umyć, osuszyć i pociąć między kostkami. Cebulę obrać, umyć i pokroić,
dodać do żeberek. Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko mieszać
najlepiej dłońmi około minuty. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić
ją na noc do lodówki. Następnego dnia wszystko przełożyć na blaszkę do
pieczenia, którą należy wstawić do zimnego piekarnika. Temperaturę
nastawić na 150 stopni a czas na 120 minut. Upieczone żeberka podawać
np. z ziemniakami i surówką.
o takie uwielbiam:d jeszcze takie z szybkowaru soczyste mniam:D:D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię żeberka marynowane miodem...Pycha
OdpowiedzUsuń