środa, 12 lutego 2014

Mleczne schabowe panierowane


rozwiń i czytaj przepis :
  • 600 g schabu bez kości
  • 1 szk mleka 3,2%
  • do smaku :
  • pieprz czarny
  • sól morska z magnezem
  • dodatkowo :
  • 3 - 4 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć , osuszyć i pokroić na 5 kotletów. Każdy z nich rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miski wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku i włożyć rozbite kotlety po czym zakryć miskę pokrywką i wstawić na godzinę do lodówki. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, na talerz wysypać bułkę tartą do panierowania a na patelnię wlać olej. Po upływie godziny wyjąć kotlety osuszyć je z mleka. Panierować w bułce tartej, potem maczać w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na złoty z każdej strony.


1 komentarz:

  1. hmmm jaka jest roznica w smaku za sprawa mleka?

    zapraszam do siebie
    www.bogotowackazdymoze.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.