rozwiń i czytaj przepis :
- 600 g schabu bez kości
- 1 szk mleka 3,2%
- do smaku :
- pieprz czarny
- sól morska z magnezem
- dodatkowo :
- 3 - 4 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Schab
umyć , osuszyć i pokroić na 5 kotletów. Każdy z nich rozbić tłuczkiem do
mięsa. Do miski wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku i włożyć
rozbite kotlety po czym zakryć miskę pokrywką i wstawić na godzinę do
lodówki. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, na talerz wysypać bułkę tartą
do panierowania a na patelnię wlać olej. Po upływie godziny wyjąć
kotlety osuszyć je z mleka. Panierować w bułce tartej, potem maczać w
jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na złoty z każdej strony.
hmmm jaka jest roznica w smaku za sprawa mleka?
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie
www.bogotowackazdymoze.blogspot.co.uk