piątek, 21 lutego 2014

Sałatka na zielono


rozwiń i czytaj dalej :
  • 2 ogórki sałatkowe
  • szczypiorek
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • młoda natka selera naciowego
  • Sos :
  • sól morska z magnezem
  • pieprz kolorowy
  • cukier trzcinowy
  • 2 łyżki wody
  • 4 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki octu ryżowego

PRZYGOTOWANIE:

Składniki sosu dokładnie wymieszać, zostawić do przegryzienia się smaków. W razie konieczności doprawić. Ogórki umyć, obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki a następnie pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Zieleninę ( ilość zależy od upodobań ) umyć, osuszyć i posiekać, wsypać do ogórków, zalać sosem i wymieszać. Po kilku minutach spróbować i gdy zajdzie konieczność jeszcze doprawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.