rozwiń i czytaj przepis :
- 250 g miękkiej margaryny do pieczenia
 - 1 szk cukru pudru
 - 16 g domowego cukru waniliowego
 - 3 żółtka
 - 7 białek
 - 1 szczypta soli
 - 1 łyżka kakao
 - 2 czubate łyżki masy krówkowej kawowej
 - 2 czubate łyżki kremu czekoladowego
 - 250 g mąki pszennej typ 500
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia ( płaskie )
 - cukier puder do posypania
 
PRZYGOTOWANIE:
Margarynę
 utrzeć w misce za pomocą miksera z obydwoma cukrami. Dodać żółtka i 
jeszcze chwilę ucierać a potem dodać krem czekoladowy i masę krówkową i 
wymieszać. Przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao i 
połączyć wszystko ze sobą. Z białek ubić pianę ze szczyptą soli i dodać 
część do ciasta a potem lekko wymieszać. Następnie dodać resztę piany i i
 znowu wymieszać. Formę o wymiarach 32 x 14 cm wyłożyć papierem do 
pieczenia, wyłożyć ciasto i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 
180 stopni. Babkę piec 50 - 55 minut potem wystudzić ją i posypać cukrem
 pudrem.

pycha:)
OdpowiedzUsuń