rozwiń i czytaj przepis :
- 1 op mieszanki meksykańskiej ( mrożonej )
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka bułki tartej
- sól do smaku
- przyprawa do kuchni meksykańskiej do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 2 plastry karkówki ( każdy po 200 g )
- 6 plasterków wędzonego boczku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- Dodatki :
- ryż ugotowany na sypko w kurkumie
- surówka z czerwonej kapusty
PRZYGOTOWANIE:
Plastry
karkówki umyć, osuszyć i rozbić jak najcieniej tłuczkiem do mięsa.
Oprószyć solą i pieprzem i odłożyć. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić
mieszankę meksykańską i smażyć kilka minut. Potem doprawić do smaku i
dodać bułkę tartą i wymieszać. Bułkę tartą dodać w celu zebrania z
patelni wszystkich smaków i związania farszu. Farsz po przestudzeniu
rozłożyć na plastry karkówki i zwinąć w rolady a potem ułożyć je w
naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na rolady położyć plasterki
boczku. Naczynie zakryć i wstawić do zimnego piekarnika. Termostat
ustawić na 200 stopni a czas 40 minut. Gdy rolady się pieką ugotować ryż
i przygotować surówkę z czerwonej kapusty. Upieczone rolady pokroić w
plastry i podawać na gorąco z przygotowanym ryżem i surówką.
świetnie wyglądają, super pomysł:)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Justynko i Asiu :)
OdpowiedzUsuńWygladają Bosko!!!!Napewno smaczne.
OdpowiedzUsuńO tak, były smaczne Wiesiu :)
UsuńEch co za wspaniałości ,wygląda bardzo smakowicie i efektownie .
OdpowiedzUsuńZ pewnością ma ciekawy smak ,zachwyciłam się tą roladą ,jest jedyną w swoim rodzaju .
Skutecznie umie Pani innych zainspirować . Pozdrawiam serdecznie i życzę mnóstwo takich pomysłów na rolady ...
Bardzo dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że pomysłów mi nie braknie.
UsuńPozdrawiam serdecznie :)