rozwiń i czytaj przepis :
- 3 łyżki kakao rozpuszczalnego
- 2 łyżki mleka kakaowego ( zagęszczonego z tubki )
- 4 jajka ( M )
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru waniliowego ( domowego )
- 1/2 szk cukru
- 2 szk mąki pszennej typ 500
- 1/3 szk mleka
- 250 g margaryny do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Miękką
margarynę utrzyj w misce razem z obydwoma cukrami. Potem dodawaj po
jednym jajku i nadal ucieraj. Czasami mas może wyglądać jak zważona ale
to nie przeszkadza. Następnie do miski przesiej mąkę z proszkiem do
pieczenia i kakao przez sitko i wymieszaj masę. Na koniec doda mleko
zagęszczone i mleko zwykłe, wymieszaj masę i przełóż ją do garnka
ceramicznego o średnicy 20 cm wysmarowanego margaryna i wysypanego mąką.
Babkę piecz przez około godzinę do suchego patyczka w temperaturze 170
stopni. Po upieczeniu babkę wyłóż na talerz i posyp cukrem pudrem (
możesz zrobić lukier ).
pycha, zjadłabym taką:D
OdpowiedzUsuńO tak, pycha :)
Usuń