A do podania karkóweczki wykorzystałam talerz z kolekcji New Hollis Gold od Porcelana Bogucice
1 karkówka bez kości ( 2,2 kg )
Zalewa :
2,5 l wody
6 czubatych łyżek chrzanu
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
4 ziarna jałowca
1 łyżka płatków czosnku ( lub 2 ząbki świeżego )
sól do smaku
1 łyżeczka ziarnistego pieprzu kolorowego
1 czubata łyżka wędzonej papryki
Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie składniki zalewy i zagotować.
Gotować ją około 5 minut a następnie wystudzić.
Do zimnej zalewy włożyć karkówkę i zagotować.
Gotować 10 minut i wystudzić.
Znowu zagotować wszystko i gotować 5 minut, wystudzić i gotować kolejne 5 minut.
Wszystko wystudzić, wyjąć mięso i schłodzić w lodówce.
Kroić w plastry i podawać na zimno do pieczywa.
A od jutra nowa gazetka i nowe promocje, nie zapomnijcie zajrzeć
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.