poniedziałek, 29 czerwca 2015

Konfitura z rabarbaru

                   Były drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go sporo, dostałam od sąsiadki. Trochę zamrożę a resztę przerobię. Dziś konfitura z samego rabarbaru. Kolorem nie powala ale jest pyszna.





2 kg rabarbaru ( waga po obraniu )
800 g cukru
2 konfitur-fix ( 50 g )

Umyty i obrany rabarbar pokroić na kawałeczki i wrzucić do garnka.
Wsypać cukier i konfitur-fix i dobrze wymieszać.
Mieszając wszystko doprowadzić do wrzenia a potem gotować 3 minuty.
Blenderem miksować chwilkę aby część rabarbaru rozdrobnić.
Gorącą konfiturą napełnić słoiczki, zakręcić i na chwilę postawić do góry dnem.
Potem odwrócić słoiki i zostawić do wystudzenia.
Wynieść w chłodne miejsce.


Wakacje, wakacjami ale nie zapomnijcie o wakacyjnych promocjach.
Już dziś zajrzyjcie co ciekawego znajdziecie.
Wystarczy kliknąć w fotki i się przekonać




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.