250 g truskawek
250 g rabarbaru
350 g kefiru
2,5 szk mąki tortowej
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szk oleju lnianego
3/4 szk drobnego cukru
1 łyżka cukru waniliowego
3 jajka ( M )
cukier puder do posypania
3 łyżki bułki tartej
Do robota z końcówką do ubijania wbić jajka, wsypać oba cukry i ubić na puszystą masę.
Następnie dodać olej oraz kefir i chwilę miksować na wysokich obrotach.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą w robocie.
Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 28 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia a potem posypać je bułką tartą ( bułka wchłonie soki z owoców i w cieście nie zrobi się zakalec ).
Na cieście ułożyć pokrojone truskawki i rabarbar.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem ( choć najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ).
I tradycyjnie gazetki i okazje, których nie możecie przegapić.
Wystarczy klik w gazetki i mamy ofertę na wyciągnięcie dłoni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.