czwartek, 6 sierpnia 2015

Jabłka z nutą nektarynki

Czy robicie już przetwory z jabłek ? 
Jeśli tak to polecam Wam pyszne jabłka zimę z nektarynkami.
Zaś jeśli jeszcze nie to miejcie ten przepis na uwadze, bo takie jabłka są bardzo smaczne.
No i nie wymagają dużego nakładu pracy.



1,5 kg jabłek
( obranych i pokrojonych na ćwiartki )
3 duże nektarynki kupisz tutaj
1 szk cukru

Jabłka wrzucić do rondla lub na głęboką patelnię.
Smażyć około 15 minut, dodać cukier i pokrojone na kawałki i bez skóry nektarynki.
Smażyć ponownie około 25-30 minut.
Konfiturę odstawić do przestygnięcia.
Jeśli konsystencja jest za rzadka, możemy jeszcze chwilę przesmażyć.
Zimne jabłka przełożyć do słoiczków.
Pasteryzować 15 minut.

A już dziś nowe gazetki i nowe promocje !!!
Zapraszam !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.