piątek, 7 sierpnia 2015

Sos śmietanowy z łososiem i kurkami




350 g wędzonego łososia
200 g blanszowanych kurek  ( mrożonych )
1 cebula ( mała )
2 łyżka posiekanej natki selera
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz cayenne
1 łyżka masła
350 ml śmietany 30 %

Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Łososia także pokroić w kostkę a kurki wcześniej rozmrozić.
W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić cebulę i zeszklić ją.
Dodać śmietankę, chwilę podgrzewać a potem łososia a na koniec kurki oraz natkę selera i zagotować.
Gotować chwilkę aż sos zgęstnieje a potem doprawić pieprzem i pieprzem cayenne.
Solić nie trzeba, bo łosoś jest dość słony.
Gotowy sos podawać np. z ugotowanym makaronem farfalle.

Jeden klik i patrzymy co też ciekawego będzie w nowej gazetce :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.