sobota, 8 sierpnia 2015

Schab pieczony z meksykańskiej marynaty

                                  Schab pieczony idealny jako wędlina do chleba. Tym razem użyłam przyprawy meksykańskiej. Schab wyszedł bardzo smaczny. Możemy przygotować go na co dzień ale też na święta czy inne uroczystości rodzinne.



1,5 kg schabu bez kości kupisz tutaj :
Marynata :
1 łyżka soli peklowej
1 łyżeczka soli morskiej
1,2 łyżeczki czarnego świeżo mielonego pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżki przyprawy meksykańskiej

Schab umyć, osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i marynatą dokładnie natrzeć schab z każdej strony.
Ułożyć do w naczyniu, zakryć i wstawić do lodówki na trzy dni dwa razy dziennie obracając mięso.
Po upływie potrzebnego czasu mięso włożyć do blaszki ( u mnie dodatkowo wyłożonej papierem do pieczenia ) a potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 1,5 godziny.
Upieczony schab wystudzić a potem schować do lodówki, kroić w cienkie plastry i podawać zamiast wędlin. 

I JAK ZWYKLE ZAPRASZAM WAS NA NOWE PROMOCJE !!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.