niedziela, 13 września 2015

Schabowy w cieście serowym

Smaczna odmiana tradycyjnego kotleta schabowego.
Tym razem w cieście z serków topionych.
Pysznie i soczyście.
Do tego ziemniaczki i jakaś smaczna surówka i mamy super danie obiadowe.


500 g schabu bez kości kupisz tutaj
2 serki topione gouda ( po 100 g )
2 jajka kupisz tutaj
2 łyżki mąki
50 ml mleka kupisz tutaj
sól do smaku
1 łyżeczka piri piri
1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
olej do smażenia
mąka do obtaczania

Schab umyć i osuszyć.
Pokroić na 5 kotletów, rozbić je tłuczkiem do mięsa.
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem.
Do pojemnika blendera wbić jajka, dodać mąkę, mleko i serki oraz przyprawy i dokładnie wszystko zmiksować.
Mąkę wysypać na talerz, obtaczać w niej kotlety po czym zanurzyć w cieście serowym.
Smażyć je na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.