czwartek, 19 listopada 2015

Pieczone pałki z kurczaka




15 pałek z kurczaka
2 łyżki przyprawy do kurczaka po węgiersku
1 łyżka marynaty do kurczaka
2 łyżki oliwy o smaku tymianku
1 łyżka oliwy o smaku oregano
5 łyżek octu balsamicznego
1 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego

Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać.
Pałki umyć, osuszyć i włożyć do woreczka.
Wlać marynatę, związać koniec woreczka.
Pałki masować w woreczku około 2 minut, aby dokładnie zostały pokryte marynatą.
Włożyć woreczek z pałkami do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie wyłożyć pałki na blaszkę do pieczenia.
Piec 40 - 45 minut w temperaturze 175 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.