300 g mąki pszennej
2 jajka
125 g margaryny Kasia
1/2 szk gęstej śmietany 12%
5 łyżek cukru klik
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
100 g czekoladowych kropeczek
50 g polewy w drażetkach
50 g białej czekolady
2 łyżki m&ms klik
cukier puder do posypania
W małym rondelku roztopić margarynę i przestudzić.
Do schłodzonej margaryny wlać śmietanę i wbić jajka.
Składniki wymieszać.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodkę, cukier i wszystkie czekoladowe składniki wymieszać i dodać do płynnej masy.
Wymieszać, masa powinna być gęsta.
Blachę do pieczenia babeczek wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem.
Ciasto powinno wystawać ponad foremki.
Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć babeczki, ostudzić na kratce i zimne posypać cukrem pudrem.
Pyszne babeczki,kakao do tego i jest bosko:)
OdpowiedzUsuńPorywam jedną! :)
OdpowiedzUsuń