Kolorowe, smaczne i wbrew pozorom szybkie danie do przygotowania.
Mamy paskudną pogodę więc przydadzą się kolorki na talerzu.
1 podwójna pierś z kurczaka
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
5 plastrów ananasa z puszki
200 g małych pieczarek
2 średnie cebule
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka octu balsamicznego
4 łyżki oleju
1 łyżeczka płatków chilli
1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
4 łyżki sosu sojowego jasnego
4 łyżki sosu sojowego ciemnego
sól do smaku
1 łyżka Fix Knorr do potraw chińskich
1 op ryżu tri coloro
kilka liści sałaty
Ryż ugotować według przepisu.
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.
Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.
Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.
Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.
Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.
Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
Danie podawać na liściach sałaty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.