środa, 19 października 2016

Pasta z łososia i soczewicy

Pewnie zauważyliście, że ostatnio szaleję z soczewicą. 
Dziś znowu potrawa z jej dodatkiem.
Jest to pasta z łososia wędzonego ( miałam takie wędzone kawałki od strony ogona łososia ), świetnie nadają się właśnie na pastę z dodatkiem soczewicy.
Do tego kilka składników i pasta na śniadanie lub kolację idealna.



350 g wędzonego łososia
2 szk ugotowanej czerwonej soczewicy
1 czerwona papryka
1 cebula
6 jajek ugotowanych na twardo
do smaku :
sól
pieprz
ostra papryka

Łososia rozgnieść widelcem na mniejsze kawałeczki ( usunąć ewentualne ości i skórę ), jajka, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a potem wrzucić do miski.
Dodać ugotowaną i zimną soczewicę oraz przyprawy do smaku i wymieszać pastę
Odstawić ją na pól godziny aby smaki się przegryzły i podawać z pieczywem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.