wtorek, 3 kwietnia 2018

Sernik mieszany

Kolejna odsłona sernika. 
Tym razem z dodatkiem serka waniliowego bez laktozy.
Smaczny, wilgotny i puszysty.
Czyli taki jak powinien być.



6 dużych jajek
1 łyżka ekstraktu waniliowego
3 budynie waniliowe
1 szk cukru
1 szk mleka
1/2 szk oleju rzepakowego
biszkopty okrągłe ( tyle aby zakryły dno blaszki )


Blaszkę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć biszkopty.
Twaróg 3 razy zmielić.
Do miski włożyć zmielony twaróg, serki waniliowe, żółtka jajek, ekstrakt oraz budynie a potem wlać mleko i olej i wymieszać.
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Wyłożyć ją na biszkoptach i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na godzinę.
Po upieczeniu sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach a potem schłodzić i posypać cukrem pudrem.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.