Ja tak, robi się je szybko i dobrze smakują.
Dziś zrobiłam danie z makaronu szpinakowego z potrawką z kurczaka.
Szybko, smacznie i kolorowo.
Jeśli nie zjecie wszystkiego śmiało możecie odgrzać i zjeść na kolację lub następnego dnia.
Makaron szpinakowy na kolorowo
Makaron szpinakowy na kolorowo - składniki
500 g makaronu za szpinakiem
4 ćwiartki z kurczaka
1 cebula
1 czerwona papryka
1 cukinia
1 puszka kukurydzy
300 g pieczarek
15 pomidorków koktajlowych
2 szk rosołu
dodatkowo :
sól
pieprz
1 łyżeczka ( czubata ) ostrej pasty paprykowej
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Makaron szpinakowy na kolorowo - przygotowanie
Z ćwiartek odciąć mięso i pokroić je na kawałki.
Pieczarki, cebulę, cukinię i paprykę oraz pomidory pokroić .
Pomidory tylko na pół.
W szerokim rondlu rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić pokrojone mięso drobiowe, podsmażyć.
Potem dodać pokrojone składniki i smażyć przez chwilę.
Podlać rosołem, dodać przyprawy i odsączoną kukurydzę i dusić około 15 minut.
Na koniec skrobię wymieszać z odrobiną wody i zagęścić nią sos.
Zagotować.
W trakcie przygotowania potrawki ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z sosem.
Podawać na gorąco zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.