Jedliście jajecznicę zapiekaną w piekarniku ?
Nie ?
To czas to nadrobić.
Jajecznica jest delikatna i puszysta.
Nowa forma podania bardziej ciekawa niż standardowa jajecznica z patelni.
Do jajecznicy podałam bułkę i śniadaniową klasyczną Bielmar
Zapiekana jajecznica z szynką i cebulą
Zapiekana jajecznica z szynką i cebulą - składniki
6 dużych jajek
4 plastry szynki
2 łyżki prażonej cebulki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
do smaku :
sól
kurkuma
chili
pieprz
śniadaniowa klasyczna Bielmar do wysmarowania kokilek
Zapiekana jajecznica z szynką i cebulą - przygotowanie
Piekarnik nastawić na 200 stopni.
Do blachy wstawić 4 kokilki nalać do blachy wodę do połowy wysokości kokilek.
Kokilki wysmarować śniadaniową klasyczną.
Jajka wbić do wyższego naczynia, dodać przyprawy do smaku i wszystko dokładnie zmiksować.
Masę jajeczną rozlać do kokilek.
Następnie dodać po jednym drobno pokrojonym plastrze szynki, cebulkę i rozdzielić natkę.
Blachę z kokilkami wstawić do piekarnika na 15 minut.
Zapiekaną jajecznicę podawać z pieczywem posmarowanym śniadaniową klasyczną Bielmar.
#śniadaniowa Bielmar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.