Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo. Dziś mam przepis na placki w nowej odsłonie. Są one z kiszoną kapustą i serem korycińskim. Niby zwykłe, a jednak inne. Inny i ciekawy smak. Możecie po podać same lub z surówką czy też gulaszem. Pełna dowolność, a i tak będzie smacznie. To co, robicie? Dajcie znać czy taka propozycja przypadła Wam do gustu, a jeśli macie ochotę, to podeślijcie fotkę, która wyląduje w albumie z Waszymi zdjęciami moich potraw. To do dzieła, zapraszam.
Wpis powstała przy współpracy z Sery korycińskie Bielec
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim - składniki
1kg ziemniaków
1 solidna garść kiszonej kapusty
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 pęczek natki pietruszki
2 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki kaszy manny
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim - przygotowanie
Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce do ziemniaków, a ser na drobnych oczkach. Odciśniętą kapustę pokroić i dodać do startych składników. Dodać pozostałe i wymieszać masę.
Placki smażyć na rumiano z obu stron na oleju. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.