Dziś mam dla Was propozycje na smaczną pastę jajeczną z awokado. Szybka do zrobienia i zdrowa. Ja dodałam tu jogurt grecki, ale możecie dać majonez. Taka pasta fajnie sprawdzi się na śniadanie czy kolację.
Pasta jajeczna z awokado
Pasta jajeczna z awokado - składniki
5 jajek ugotowanych na twardo
1 awokado
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej rzeżuchy
sól
pieprz
Pasta jajeczna z awokado - przygotowanie
Awokado wydrążyć do miski i skroić sokiem z cytryny. Do awokado wrzucić ugotowane o obrane jajka. Dodać pozostałe składniki i roznieść widelcem (można użyć blendera, ale ja wolę tak). Po kilku minutach sprawdzić czy nie potrzeba jeszcze doprawić i gotowe. Pastę podawać z pieczywem na śniadanie lub kolację.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.