środa, 15 stycznia 2014

Panierowane kanie


rozwiń i czytaj przepis :

  • 10 kani
  • 4 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz cayenne
  • pieprz czarny
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Kanie dokładnie oczyścić i odciąć nóżki. Opłukać i ułożyć na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru wody. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a bułkę tartą wymieszać z solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Na patelni rozgrzać olej, kanie maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Usmażone kanie odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na gorąco z pieczywem i np. ketchupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.