rozwiń i czytaj przepis :
- 10 kani
- 4 jajka
- bułka tarta do panierowania
- sól
- pieprz cayenne
- pieprz czarny
- olej do smażenia
Kanie
dokładnie oczyścić i odciąć nóżki. Opłukać i ułożyć na ręczniku
papierowym aby odsączyć z nadmiaru wody. Jajka rozbełtać z odrobiną soli
a bułkę tartą wymieszać z solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Na patelni
rozgrzać olej, kanie maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć
na złoto brązowy kolor z obu stron. Usmażone kanie odsączyć na ręczniku
papierowym i podawać na gorąco z pieczywem i np. ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.