rozwiń i czytaj przepis :
- 2 saszetki brązowego ryżu
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 6 konserwowych ogórków
- 1 cebula
- 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 łyżki przyprawy do gyrosa
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki pikantnego ketchupu
Ryż
ugotować na sypko w dużej ilości lekko osolonej wody, odcedzić go.
Rozciąć woreczki i wysypać ryż do garnka lub miski aby wystygł. Pierś z
kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę do gyrosa, wymieszać i
usmażyć na patelni na dwóch łyżkach oleju i przestudzić. Kukurydzę i
fasolkę odsączyć z zalewy al fasolę dodatkowo przepłukać wodą. Paprykę,
cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski,
dodać majonez i ketchup oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać sałatkę.
Gotową wstawić do lodówki do schłodzenia i przegryzienia się smaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.