poniedziałek, 15 czerwca 2015

Nadziewane papryki



5 czerwonych papryk
Farsz:
2 torebki ryżu brązowego ( po 100 g )
200 g mrożonej mieszanki chińskiej
3 łyżki oleju
500 g mięsa wieprzowego
150 g żółtego sera
1 łyżeczka piri piri
sól do smaku
pieprz do smaku

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i wysypać go do miski.
Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim mieszankę do momentu aż warzywa się rozmrożą.
Dorzucić je do ryżu.
Mięso zmielić, ser zetrzeć i również dodać do ryżu.
Doprawić do smaku i wymieszać farsz.
Papryki umyć, ściąć wierzch ( ale nie wyrzucać ), usunąć gniazda nasienne i napełnić je farszem lekko upychając.
Przykryć odciętymi częściami.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć papryki, przykryć pokrywką.
Wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni a zegar na 50 minut.
Papryki podać np. z pieczywem.

Mam dla Was aktualne i będące obowiązywać za kilka dni promocje :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...