5 czerwonych papryk
Farsz:
2 torebki ryżu brązowego ( po 100 g )
200 g mrożonej mieszanki chińskiej
3 łyżki oleju
500 g mięsa wieprzowego
150 g żółtego sera
1 łyżeczka piri piri
sól do smaku
pieprz do smaku
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odsączyć i wysypać go do miski.
Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim mieszankę do momentu aż warzywa się rozmrożą.
Dorzucić je do ryżu.
Mięso zmielić, ser zetrzeć i również dodać do ryżu.
Doprawić do smaku i wymieszać farsz.
Papryki umyć, ściąć wierzch ( ale nie wyrzucać ), usunąć gniazda nasienne i napełnić je farszem lekko upychając.
Przykryć odciętymi częściami.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć papryki, przykryć pokrywką.
Wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni a zegar na 50 minut.
Papryki podać np. z pieczywem.
Mam dla Was aktualne i będące obowiązywać za kilka dni promocje :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.