wtorek, 4 sierpnia 2015

Pekinka z porem, cukinią i marchewką

                      Dziś lekka propozycja na ten upał idealna. W tej chwili na termometrze za oknem mam 48 stopni. Maskara jak w taki upał funkcjonować a po 14 -tej było 53. Jak ja nie lubię upału. Zapraszam Was więc na suróweczkę.




1/2 kapusty pekińskiej
1 mała cukinia
15 cm pora
1 marchewka
dodatkowo :
olej
sól
cukier
ocet
pieprz

Kapustę pekińską poszatkować.
Pora posiekać na półplasterki.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach, tak samo zetrzeć cukinię.
Wszystko lekko przemieszać, dodać przyprawy do smaku i ponownie wymieszać surówkę.
Odstawić na kilkanaście minut w celu przegryzienia się smaków.
Gotową surówkę podawać do dań mięsnych obiadowych.

A od jutra ...
Zobaczcie sami ...




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...