poniedziałek, 5 października 2015

Potrawka z ryżem

Dziś danie z żołądków drobiowych. Wiem nie każdy je lubi ale ja bardzo.
Ci co nie lubią powinni się przekonać, bo są smaczne.
Taka potrawka świetnie smakuje z ryżem.



4 saszetki ryżu
600 g żołądków drobiowych
400 g mieszanki chińskiej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
2 szczypty cukru
1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego
3 łyżki sosu sojowo grzybowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
5 łyżek oleju
100 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
50 ml wody

Ryż ugotować według przepisu.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim umyte i osuszone żołądki.
Dodać cukier i chwilkę podsmażać.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, smażyć około 3 minuty.
Do żołądków wsypać mieszankę chińską ( ja użyłam mrożonej ), dodać pozostałe przyprawy i wodę i dusić pod przykryciem do miękkości.
Na koniec potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną zmieszaną w 50 ml wody.
Potrawkę podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...